Internet Haber

Android cihazların yüzde 99’u tehlikede

Android’i, bir güvenlik açığı tehdit ediyor. ABD merkezli güvenlik yazılımı şirketi Bluebox Labs’ın verdiği bilgilere göre, dört yıldır mobil dünyada var olan kötü amaçlı bir yazılım, mobil uygulamalarda truva atı virüsü oluşturuyor ve kullanıcılara kendini göstermeden mobil cihazlara giriyor. İddiaya göre bu açık, tüm Android tabanlı cihazların %99’unu etkiliyor.

android-virus
Açıklamaya göre uygulamalar ağırlıklı olarak şifreli imzalarla kontrol ediliyor ve yazılımlara atanan şifrelerle uyuşmadığı takdirde, güncelleme yapılamıyor. Şifreyi kırma ihtiyacı olmadan bir uygulamanın Android Uygulama Paketini (APK) değiştirmenin yolunu bulan Bluebox Labs, bu sayede kötü amaçlı kodların kullanıcıların ruhu duymadan mobil cihazlarına bulaştığını keşfetti.

Bluebox Labs’a göre, söz konusu güvenlik açığı Android 1.6 (Donut) işletim sisteminden bu yana var ve Android tabanlı cihazların %99’u bu açıktan etkileniyor. Şubat 2013’te güvenlik uzmanları tarafından uyarılan Google bu açığı kapatmak için herhangi bir yama yayınlamadı. Bu açığa rağmen üçüncü parti uygulama kullanılmadığı sürece kötü yazılımların telefonunuza sızması o kadar kolay olmuyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu